Naar nieuwsoverzicht

Eerste Enksail Halcyon 50 in aanbouw

We zijn begonnen aan de bouw van de eerste Enksail Halcyon. Het aluminium is gesneden en gevormd, en de eerste contouren van de verschillende onderdelen worden zichtbaar. Meteen wordt al duidelijk dat het een robuuste cruiser wordt. 

De Enksail Halcyon is een zeiljacht met unieke eigenschappen ontstaan uit jarenlange ervaring met het bouwen van schepen. Het zeiljacht is het afgelopen jaar doorontwikkeld en we zijn blij dat we nu het eerste schip kunnen bouwen. Het is een echte cruiser met veel volume en een groot dekhuis, wat ideaal is voor lang verblijf en mooie reizen. Dit aluminium jacht wordt net als de andere Enksail zeiljachten semicustom gebouwd. 

Het zeiljacht dat nu in aanbouw is krijgt een hybride aandrijving, variabele diepgang en wordt rijk uitgerust met de techniek voor een zo veilig en comfortabel mogelijk verblijf aan boord. Daarnaast heeft het schip een grote tankinhoud en is er benedendeks ook veel daglicht aanwezig wegens de grote ramen in de romp. Bovendeks in het dekhuis wordt de kombuis geplaatst. 

De Enksail Halcyon 50 zal een lengte van 15.2 meter krijgen, met een lengte waterlijn van 13,9 meter. De romp wordt 4.8 meter breed met een variabele diepgang van 1.5 tot 3 meter. Het zeiljacht gaat 22.5 ton wegen.

Wilt u op de hoogte blijven van de bouw van de Enksail Halcyon 50? Volg dan onze Facebook– en Instagrampagina

Naar nieuwsoverzicht